Säkerheten på Råsunda ses över

Skandalen på Parken i Köpenhamn i lördags gör att Svenska Fotbollförbundet nu ser över säkerheten inför kommande landskamper i Sverige. Bland annat kommer man att utöka antalet vakter för att förhindra supportrar på planen.

Under strecket
Publicerad
Fotbollsskandalen i Köpenhamn i lördags gör att säkerheten ses över inför matchen mot Island på Råsunda på onsdag. ”Vi är väl förberedda”,
säger evenemangsansvarige Janne Larsson.
   Att Sverige ska få segern mot Danmark står allt mer klart, även om Uefas formella beslut dröjer några dagar.

Fotbollsskandalen i Köpenhamn i lördags gör att säkerheten ses över inför matchen mot Island på Råsunda på onsdag. ”Vi är väl förberedda”, säger evenemangsansvarige Janne Larsson. Att Sverige ska få segern mot Danmark står allt mer klart, även om Uefas formella beslut dröjer några dagar.

Annons

Flera representanter från Fotbollförbundet fanns på plats i lördags på den danska nationalarenan Parken i Köpenhamn, där Danmark mötte Sverige i EM-kvalet. Under matchens absoluta slutskede, när Sverige tilldömts en straff, tog sig en åskådare in på planen och attackerade domaren. Matchen avbröts och återupptogs inte eftersom domarens säkerhet inte kunde garanteras. Allt tyder nu på att Sverige kommer att tilldömas segern med 3–0.

–Oerhört tråkigt att det här skulle hända på en fotbollsmatch, och det kommer så klart att få konsekvenser för dansk fotboll. Samtidigt är det tydligt att det brast i säkerheten. De vakter som höll koll på publiken var bara ett tiotal på varje sida, och det är för få, säger Janne Larsson, evenemangsansvarig för landslagets matcher i Sverige.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons