Annons

Saint-Tropez lyx är skönast på hösten

Rätt månad och rätt adresser är förutsättningar för att man ska uppskatta det klassiska semestermålet Saint-Tropez. Det menar SvDs Jan Söderqvist och delar med sig av sina fem bästa tips.

Under strecket
Publicerad

Om du undviker högsäsongen är har du fler tomma solstolar att välja bland.

Foto: JAN SÖDERQVIST

På Place des Lices spelar man boule i plataners svala skugga.

Foto: JAN SÖDERQVIST

Club 55 skryter gärna med att Brigitte Bardot var stammis där.

Foto: JAN SÖDERQVIST

När skymningen faller njuter vi av lyx på hotellkrogen.

Foto: JAN SÖDERQVIST

Boka i tid – undvik högsäsong
Under högsäsong är det inte så trevlgt i Saint Tropez. Det är dyrt, svettigt, bilköer, går inte att parkera och man får gå i evigheter. Bättre är det i september. De värsta horderna av människor har vänt hemåt. Men havet är fortfarande varmt, vädret är fortfarande ljuvligt och det går att få bord på restaurangerna.

Håll utkik efter flygbolagens kampanjer. SAS har sin ”1 miljon billiga städer”, där det går att flyga tur och retur till Nice för 1 500 kronor från och med oktober (sista bokning den 29 augusti). Norwegian håller ungefär samma pris i sin lågpriskalender.
Även hyrbilen hamnar i ett bättre prisläge. En VW Golf eller motsvarande behöver kosta mer än en tusenlapp för fyra dagar. Lägg på ytterligare några hundralappar, och du rattar en cabriolet.
Och när man då har klarat av flyget och hyrbilen hyfsat billigt, kan man lägga desto mer krut på hotellet. Det kommer att kosta en slant, även om priserna sjunker efter den sista augusti. Franska hotell är dyra i allmänhet, och det gäller i synnerhet i Saint-Tropez .

Annons
Annons
Annons