Annons

Sahlström ställs åt sidan inför EM

Det var meningen att EM skulle bli hans sista landslagsuppdrag. Men i går natt fick Sveriges mest rutinerade basketspelare, Mattias Sahlström beskedet från förbundskaptenen Jan Enjebo att han inte får plats i EM-truppen. - Jag är lite besviken, säger Sahlström.

Under strecket
Publicerad

I februari fyllde han 35 år. Han har gjort 221 landskamper för Sverige och blev så sent som i våras svensk mästare med sin klubb Solna. Nu var det meningen att han skulle få kröna sin karriär med att vara med i EM-slutspelet som spelas på hemmaplan.

Men av det blir det intet. Mattias Sahlström, Michael Palm och Martin Ringström fick alla tre beskedet av förbundskaptenen Jan Enjebo att de inte får vara med i den tolvmannatrupp som togs ut efter helgens träningsmatcher. - Jag är lite förvånad, jag hade trott och hoppats på att få vara med i EM-truppen, men det är coacherna som har tagit ut laget och då är det inte så mycket mer att göra, berättar Mattias Sahlström. Besviken? - Ja, lite grann. Enjebo tar alltså bort tre långa spelare från truppen, Sahlström med sina 208 centimeter, Ringström med 206 centimeter och Palm är 209 centimeter lång. Jan Enjebo, varför petar du Mattias Sahlström? - Jag ser det inte som en petning, han finns med som reserv. Håller han inte måttet? - Nja, jag ser det inte så. De spelare som konkurrerar på den plats där han spelar är väldigt bra. John Pettersson, Fredrik Jönzén, Joakim Blom, Leslie Myrthil och Christian Maråker är alla mycket bra. - Hans rutin spelar förstås viktig, men jag ser i dagsläget inte vem han skulle ta bort.

Annons
Annons
Annons