Annons
X
Annons
X

Sahlin: Reinfeldt reducerar valet

Statsminister Fredrik Reinfeldt reducerar valet till struntfrågor, anser S-ledaren Mona Sahlin.

Av TT
(uppdaterad)
Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

– Det handlar inte om ifall det ska bli 500 kronor mer eller mindre i plånboken utan det handlar om ifall vi som redan har jobb ska få mer till priset av att de som är sköra och sjuka åker ut i socialbidrag, sade Sahlin till TT vid ett möte i Kungsträdgården i Stockholm.

Sahlin anklagade också Reinfeldt för att vara intellektuellt ohederlig när han beskriver effekterna av de rödgrönas politik.

– Om jag vore lika intellektuellt ohederlig med siffrorna så skulle jag kunna säga att Fredrik Reinfeldt vill höja barnomsorgsavgiften med 600 kronor i månaden för en sjuksköterska.

Annons
X

– Han räknar på vad vi säger nej till och vi beskriver vad vi vill förändra med vår politik.

De rödgröna säger nej till ett femte jobbskatteavdrag, vilket enligt alliansens sätt att se på saken innebär en motsvarande försämring för väljarna. Med samma logik innebär alliansens nej till de rödgrönas förslag om sänkt maxtaxa i barnomsorgen motsvarande försämring för väljarna.

Skådespelaren Stellan Skarsgård var en av talarna på mötet i Kungsträdgården som kritiserade den nuvarande regeringen.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Jag är inte partipolitiskt aktiv, men det här valet är det viktigaste jag har upplevt. Den nuvarande regeringen genomför en stor omvandling av Sverige, sade han.

  Han efterlyste en förklaring från regeringen till varför det är fel med att vi äger gemensamt i Sverige. Och han ville att regeringen ägnar de kommande fyra åren i opposition till att förklara detta.

  – Rösta på söndag. Det är ett avgörande val som inte kommer att kunna rättas till, sade Skarsgård.

  Sahlin var nöjd med Stellan Skarsgårds stöd.

  – Jag har träffat honom ibland och insett att han definitivt inte är någon konservativ högermänniska, men att han skulle vara beredd att stötta en rödgrön regering så här, det var överraskande och väldigt glädjande. Det är ett stort steg för honom att komma ut på ett sådant här möte.

  I en av kvällstidningarna på söndagen uttalade också författaren Stig Larsson sitt stöd för Mona Sahlin.

  – Stellan och Stig, nu vänder det, skrattade Sahlin.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X