Annons
X
Annons
X

Sahlin: En medveten mörkläggning

”Vi är många som känner oss svikna” skriver S-ledaren Mona Sahlin sedan Sven Otto Littorin anklagats för sexköp. Den förre arbetsmarknadsministern avgick i onsdags och angav då familjeskäl.

Av TT

Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX, SIMON PAULIN

När Sven Otto Littorin i onsdags berättade om sin avgång kände sig Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin berörd - nu är hon besviken, skriver hon i en kommentar till TT.

”Vi var många som då kände med honom. Jag uttryckte min omedelbara sympati med en politisk motståndare. Nu när vi får veta att anledningen till avgången är en annan, uppstår i stället känslan av att onsdagens presskonferens egentligen syftade till att manipulera och lägga ut dimridåer inför svenska folket”, skriver Sahlin.

Hon är kritisk till att statsminister Fredrik Reinfeldt först i lördags berättade att han kände till att Littorin i tisdags konfronterats av tidningen.

Annons
X

”Då får man intrycket av en större och medveten mörkläggning inför svenska medborgare”, skriver Sahlin.

KD:s partiledare Göran Hägglund tycker att Littorin bör träda fram och klargöra huruvida anklagelserna mot honom är sanna eller inte.

– Jag tycker att han förr eller senare bör berätta sin version. Det gäller vare sig om det är sant eller inte. Det gäller ju för honom som person och för andra att kunna komma vidare ur den här besvärliga situationen, sade Hägglund tidigare i helgen till TT.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Peter Eriksson, språkrör för MP, sade:

  – Om det här stämmer, så förklarar det väldigt väl varför han stack i väg med svansen mellan benen.

  Övriga partiledare har inte velat kommentera anklagelsen om sexköp. Aftonbladet publicerade på lördagen en artikel där en kvinna berättar att hon har sålt sex till Littorin 2006. Själv förnekar Littorin brottet.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX, SIMON PAULIN Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X