Annons

DiamantinoSagolik fotbollspelare plaskar i för mycket saftsoppa

Diamantino är en sportig bebis med bara fotboll i  huvudet. På bild: Anabela Moreira, Carloto Cotta och Margarida Moreira.
Diamantino är en sportig bebis med bara fotboll i huvudet. På bild: Anabela Moreira, Carloto Cotta och Margarida Moreira. Foto: Folkets Bio

En missad straff mot Sverige är startskottet för fotbollsspelaren Diamantinos livskris. Visst finns här en antydan till undertext, men den dränks i alltför mycket rosa stoft och fluff, skriver SvD:s Jan Söderqvist.

Under strecket
Publicerad
Foto: Folkets Bio
Foto: Folkets Bio

Vi vet med säkerhet att vi befinner oss i fablernas värld när vi i ett tidigt skede av filmen ”Diamantino” ser Portugal spela VM-final i fotboll mot Sverige – och Sverige vinner.

Och då har vi redan dessförinnan fått tillträde till den portugisiske stjärnanfallaren, den sedermera skandaliserade straffsumparen Diamantinos Matamouros inre värld och fått se hur han upplever det när han får flow inne på planen, hur med- och motspelare försvinner och ersätts av gigantiska pekingesevalpar som ystert skuttar omkring så att det rosa stoft som täcker marken sprutar och virvlar runt dem. Det är med dessa fluffiga krabater för ögonen som Diamantino öser in alla sina mål.

Annons
Annons
Annons