Annons

Sågningen av terrorlagen: "Rejäl råsop"

Regeringen bör kasta lagförslaget om deltagande i terroristorganisationer i papperskorgen, anser grundlagsexpert Nils Funcke. Arkivbild.
Regeringen bör kasta lagförslaget om deltagande i terroristorganisationer i papperskorgen, anser grundlagsexpert Nils Funcke. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Lagrådets kritik mot lagförslaget om att förbjuda deltagande i terroristorganisationer är mycket allvarlig. Nu bör regeringen kasta lagförslaget i papperskorgen, anser grundlagsexpert Nils Funcke.

Under strecket
Anja Haglund / TT
Publicerad

Att en deltagandelag fortfarande saknas innebär att det kan bli svårt att ställa många av de svenska IS-anhängarna inför rätta. Arkivbild.

Foto: Raqqa Media Center via AP Bild 1 av 2

Om och i så fall när det kommer ett reviderat förslag kan justitieminister Morgan Johansson (S) inte säga. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT Bild 2 av 2

Det har sagts att det kommer för sent – lagförslaget mot att delta i terrororganisationer som Islamiska staten (IS). Och när det nu väl kommer, då säger Lagrådet nej.

– Det går inte att tolka det här som annat är en riktig rejäl råsop. Regeringen har inte gjort jobbet tillräckligt grundligt när den har utformat det här förslaget, säger Nils Funcke, expert på yttrande- och tryckfrihetsfrågor.

Annons
Annons
Annons