X
Annons
X

Safariäventyr i unika Botswana

Det är en oförglömlig syn som möter redan under flygturen till safarilägret. Genom fönstret i det lilla guppiga Cessnaplanet ser jag hur Kalahariöknens enformiga gulhet stegvis övergår alltmer i grönt. Vi är på väg in mot Okavangodeltat i norra Botswana, världens största inlandsdelta, berömt för sitt överflöd av vilda djur och fågelarter.

Detta är väglöst land – Botswana består till nära 40 procent av ren vildmark – och alla besökare måste ta sig fram med flyg från Maun, en liten utpost med Vilda västern-känsla där äventyrare och safariguider bor mellan uppdragen. "Titta!" utropar en av medpassagerarna och vi trycker nyfiket näsorna mot rutorna. Därnere vadar en hel elefanthjord.

Vi landar på en enkel bana mitt i bushen. De två läger som vi ska besöka ligger i ett område som ägs av lokalbefolkningen och som drivs av Wilderness Safaris, ett ekovänligt reseföretag som startades av safariguider för 30 år sedan. Som gäster är vi därför ensamma i området och våra guider har rätt att köra i bushen så att man kan komma nära djuren.

Botswana.

Foto: WILDERNESS SAFARI Bild 1 av 7

Botswana.

Foto: WILDERNESS SAFARI Bild 2 av 7

På Mapula Lodge bor man i romantiska stugor på pålar.

Foto: MATS ÖGREN Bild 3 av 7

Safarioperatören Tiny Hansson med bushmanguiden Dickson på Mapula Lodge.

Foto: MATS ÖGREN Bild 4 av 7

Botswana.

Foto: MATS ÖGREN Bild 5 av 7

Eva Spyridis, lägerchef på Little Vumbura.

Foto: MATS ÖGREN Bild 6 av 7

Botswana.

Foto: MATS ÖGREN Bild 7 av 7
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X