Annons

Sabuni: Oförsvarligt ge klubbar näringsförbud

Det är inte rimligt att klubbar ska bära ansvaret för om krogar lyckas följa regelverken om social distansering på fotbollskvällar, skriver Nyamko Sabuni.
Det är inte rimligt att klubbar ska bära ansvaret för om krogar lyckas följa regelverken om social distansering på fotbollskvällar, skriver Nyamko Sabuni. Foto: TT

Elitfotbollen har i praktiken fått näringsförbud på oklara grunder. Det är dags för Stefan Löfven att ge grönt ljus till allsvenskan, skriver Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni.

Under strecket
Publicerad

Förra lördagen spelades den första fotbollsmatchen i Bundesliga på 61 dagar. Förbundskansler Angela Merkel hade då gett grönt ljus för en återstart i landets två högsta divisioner. Läktarna var tomma och restriktionerna många när Borussia Dortmund besegrade Schalke 04 med 4–0. Matchen satte ändå tittarrekord och fotbollsfans över hela världen såg 19-åriga norrmannen Erling Braut Håland göra det första målet.

I tisdags bad jag statsminister Stefan Löven att göra som Angela Merkel; att ge klartecken till elitfotbollen så att allsvenskan kan börja spelas i juni. Klubbarna håller på att gå under ekonomiskt och att tillåta matcher efter månader av restriktioner ger människor välbehövligt hopp och framtidstro inför sommaren.

Annons
Annons
Annons