Saas Fee ett ”grönt” paradis

Schweiziska Saas Fee är vinterns främsta alpina nyhet i svenska skidkataloger – en familjevänlig skidort med snälla backar och ”grönt tänkande”.

Under strecket
Publicerad
Offpist-åkning finns det sparsamt med i Saas Fee, det är mest ”snälla” backar.

Offpist-åkning finns det sparsamt med i Saas Fee, det är mest ”snälla” backar.

Annons

Saas Fee är en gammal klassiker från 1980-talet som gör comeback för svenska skidresenärer. Det är en gemytlig sådan. Saas Fee bjuder inte på äventyrlig skidåkning som schweiziska Verbier och Zermatt eller lyx och glamour som Gstaad, St Moritz och Crans Montana. Orten, på 1800 meters höjd, är snarare ett eldorado för barnfamiljer och äldre som söker vänliga backar på en hemtrevlig ort. Bra ställe för mediokra åkare att bättra på självförtroendet. Men bra skidåkare riskerar att bli uttråkade snabbt, och offpiståkning är det sparsamt med.

Det finns gott om backar på denna året-runt-ort: närmare hundra kilometer pistat område samt toppmoderna liftar som lär ha minimerat köerna. Det finns också över 30 kilometer spår för långfärdsåkning samt fin kälkbacke.
Spektakulärt vackert är det också då orten omges av 13 alptoppar som är över 4000 meter höga. En av dem, Allalin, är känd som ”schweiziska glaciären”: där bjuds man en panoramautsikt på 3500 meters höjd som torde tillfredsställa de flesta.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons