Annons
X
Annons
X

Saabhandlare säger upp kontrakt

En av Sveriges stora bilåterförsäljare, Holmgrens Bil, säger nu upp kontraktet med Saab.

– Det är viktigt för mig att vara stolt över de märken vi har i våra hallar. När det gäller Saab känner jag inte att jag längre kan vara det, säger vd:n Benny Holmgren.

[object Object]
Saabs ordförande Victor Muller. Foto: AUGUST BOHLIN

Holmgrens Bil har i 20 år sålt bilar på sju olika orter i Småland. Enligt vd:n, Benny Holmgren, har man varit en av de största återförsäljare av Saabbilar i världen. Men nu sägs kontraktet upp. Dels för att det kostar pengar men beslutet är, enligt Benny Holmgren, framförallt av moralisk karaktär.

– För mig är det viktigt att vara stolt över de märken som vi har i våra hallar. Saab levererar inte bilar man lovat, de betalar inte löner till sina anställda och inte heller skulder till sina leverantörer samtidigt plockar ägarna ut stora pengar. Det känns inte rätt för en småländsk bilhandlare, säger han till SvD Näringsliv.

Benny Holmgren säger att man känner starkt med all personal i Trollhättan och påpekar att Holmgrens har många vänner i Saaborganisationen.

Annons
X

– Vi vet att de sliter för att få det att fungera men det går inte längre, vi kan inte ha något samarbete med Saab.

Benny Holmgren är starkt kritisk till att styrelsen i Saabs moderbolag Swedish Automobile i maj höjde sina arvoden kraftigt samtidigt som fabriken i Trollhättan stod stilla. Han menar att det är självklart att en ansvarskännade ägare ska utföra det arbetet även utan ersättning när anställda inte får lön.

– Jag är medveten om att många kunder är fästa vid varumärket och lider med Saab. Men vad ska man göra när det inte tillverkas några bilar? Jag tror ändå att förtroendet hos de flesta kunder är förbrukat.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  För att inte lämna kunderna i sticket kommer Holmgrens att fortsätta serva Saabbilar på sina anläggningar. Men Benny Holmgren tror inte att biltillverkaren har någon framtid.

  – Jag är ingen nationalekonom men jag förstår inte hur det ska kunna gå.

  Annons
  Annons
  X

  Saabs ordförande Victor Muller.

  Foto: AUGUST BOHLIN Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X