Annons

Saab får vänta på Kinabesked

Förhandlingarna med Youngman fortsätter ”dag och natt”. Men Saabs likviditet är ännu ett problem, uppger flera källor. Och något besked från Kinas myndigheter lär det inte bli i dag.

Uppdaterad
Publicerad

Enligt källor med insyn i de pågående förhandlingarna har Saab ännu inte fått in de 100 miljoner kronor som tidigare medieuppgifter gjort gällande. Saab bekräftade visserligen på torsdagen att bolaget fått en första del av lånet från Youngman som ska betala räkningarna under rekonstruktionen. Men ingen summa nämndes. Enligt flera källor måste mer in och hela rekonstruktionen kan därför, enligt källorna, stå och väga.

Det viktigaste är att få in kortsiktig finansiering så att rekonstruktionen kan genomföras. Förhandlingarna löper, med framförallt Youngman, ”dag och natt”. Saabs informationschef Eric Geers sade till TT att den utlovade bryggfinansieringen på 640 miljoner kronorna som ska hålla Saab flytande under rekonstruktionen ska komma in till nästa lördag. Samtidigt uppger flera källor att förhandlingarna inte är klara.

Annons
Annons
Annons
Annons