Annons

”Så vill vi stoppa missbruk av arbetskraftsinvandring”

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S), som undertecknar artikeln tillsammans med de migrationspolitiska talespersonerna för C, MP och L.
Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S), som undertecknar artikeln tillsammans med de migrationspolitiska talespersonerna för C, MP och L. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Det finns allvarliga problem med missbruk av reglerna för arbetskraftsinvandring. Vi tillsätter därför en utredning som ska se över regelverket och presentera åtgärder, skriver företrädare för januaripartierna.

Under strecket
Publicerad

Arbetskraftsinvandring är viktigt för Sverige, som är ett land i behov av internationell kompetens. Det bidrar till Sveriges tillväxt och konkurrenskraft och stärker Sveriges ekonomi och kompetensförsörjning. Sverige ska vara ett land som är attraktivt för den utländska kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar.

Samtidigt som den stora majoriteten av arbetsgivare letar med ljus och lykta efter rätt kompetens och anstränger sig för att följa regelverket kan vi inte blunda för att det finns allvarliga problem med missbruk av reglerna och exploatering av arbetskraftsinvandrare, med låga löner och dåliga arbetsvillkor. Välfärdssystemet missbrukas och alla de företag och människor som följer regelverk drabbas av ojuste konkurrens.

Annons
Annons
Annons