Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Mat & dryck

Frida Lund: ”Jag startade Vinhaggorna på impuls”

Foto: Campher

Frida Lund vill göra vinvärlden mindre läskig och mer tillåtande. Hennes nya bok är för alla som någonsin undrat hur länge en flaska rosé behöver stå i kylskåpet eller hur man uttalar gamay utan att tveka.

Text: Frida Lagerblad - 9 september 2021
Annons

Mat- och vinprofilen Frida Lunds väg in i vinvärlden har vuxit fram organiskt, med lust som främsta drivkraft.

– Jag började intressera mig för vin för några år sedan, men upplevde att det var en ganska stängd värld. Det pratades inte om vin i vänkretsen och på krogen var det en ganska mallig stämning så fort det kom till vinlistan. Det kändes inte okej, och jag tänkte att det borde kunna förändras. Vin är väl inte ett intresse som vinsnobbarna ska få ha för sig själva? Något som är så kul måste vara till för alla.