X
Annons
X
Magnus Florin,  Anders Olsson, Malte Persson, Stig Larsson, Göran Greider och Hans Ruin (tecknad).
Magnus Florin, Anders Olsson, Malte Persson, Stig Larsson, Göran Greider och Hans Ruin (tecknad). Foto: Lars-Erik Öller och TT

Arnaults klubb, tystnaden – och kronprinsessan

Långläsning

"Forum var inte en sexsekt, det var en bländande värld." Kulturscenen Forum stod för en ny vördnad inför kulturen som många uppskattade. Men flera vittnar också om outtalade tystnadslöften. Horace Engdahl ska bland annat ha fått i uppdrag av hovet att inte låta kronprinsessan Victoria hamna ensam med Jean-Claude Arnault.

Lars-Erik Öller var van vid att Chopins Revolutionsetyd skulle vara mild och romantisk, men i pianisten Roland Pöntinens tolkning dånade den. Fyllde källarlokalen, studsade mot de vitmålade väggarna, mullrade upp genom takfönstren.

– Jag koncentrerade mig helt på att lyssna och på att teckna. Alla de fina evenemangen flyter ihop till ett enda, där särskilt musiken berör och lyfter mig, berättar Lars-Erik Öller.

Magnus Florin, Anders Olsson, Malte Persson, Stig Larsson, Göran Greider och Hans Ruin (tecknad).

Foto: Lars-Erik Öller och TT Bild 1 av 8
Foto: Lars-Erik Öller Bild 2 av 8
Foto: Lars-Erik Öller Bild 3 av 8

Göran Greider.

Foto: Bertil Ericson / TT Bild 4 av 8

Teckningar från Forum

Foto: Lars-Erik Öller Bild 5 av 8

Författaren Malte Persson.

Foto: Dan Hansson Bild 6 av 8

Tre källor, nära och i Akademien, bekräftar för SvD att de vid en sammankomst i Akademiens villa Bergsgården på Djurgården har sett Jean-Claude Arnault ta kronprinsessan Victoria på rumpan.

Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 7 av 8

Lars-Erik Öller var stamkund på Jean-Claude Arnaults Forum och tecknade varje kväll av de uppträdande. Han förfäras av det som hänt men sörjer klubben.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 8 av 8
Annons
X
Annons
X
Annons
X