Så sprider nätverken rädsla i sina kvarter

"De har en betydande påverkan på lokalsamhället i de områden där de främst är aktiva", säger Anna Rise, chef för underrättelseenheten i polisregion Stockholm, om de kriminella nätverken i regionen. Arkivbild.
"De har en betydande påverkan på lokalsamhället i de områden där de främst är aktiva", säger Anna Rise, chef för underrättelseenheten i polisregion Stockholm, om de kriminella nätverken i regionen. Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg/TT

Unga killar som plockar på sig vad de vill i affären, åker gratis i tunnelbanan och röker hasch i trappen utan att någon säger till.

En förundersökning om ett odramatiskt butiksrån i Kista sätter ljus på rädslan som följer i spåren av kriminella nätverk.

Under strecket
Marc Skogelin/TT, Erika Nekham/TT
Publicerad
Annons

”Jag är rädd för dem, de är jättefarliga, de har slagit mig. Ni poliser vet att de är jättefarliga. När man träffar dem, herregud. När jag tänker på det blir jag stressad”.

Mannen stod i kassan i kiosken en eftermiddag i augusti i år när ett gäng killar kom in och började plocka på sig. Snusdosor, chokladkakor, läsk, chips, godis.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons