Hela denna artikel är en annons

Så sparar du pengar när du handlar online

Foto: Pavel Vladychenko vk.com/altern

Rädd för att betala för mycket eller missa en bra deal? Här är fem knep för att handla smartare online och spara pengar.

1 Jämför priser

Det lönar sig att jämföra priset när du handlar online – och det har aldrig varit så enkelt som i dag. En smart funktion som många jämförelsesajter erbjuder är att du kan se hur priset har utvecklats över tid. Det kan hjälpa dig att avgöra om ett tidsbegränsat erbjudande verkligen är en bra affär och om du kan räkna med att samma låga pris kommer igen. Det kan minska stressen och risken för att du gör ett köp du inte har råd med just nu.

Läs mer om nya Klarna-appen klarna.com

2 Hitta rabattkoder

När du närmar dig ett köp – sök efter rabattkoder att använda. Till exempel erbjuder många handlare rabattkoder om du anmäler dig till deras nyhetsbrev. Glöm inte titta in i Klarnas app, under Shopping-fliken. På Klarnas shoppingsida hittar du rabatter och erbjudanden från Klarnas handlare. Om du precis missat en rabatt kan du också testa höra av dig till butikens kundtjänst, ibland kan de förlänga rabatten eller ge dig en ny rabattkod.

3 Prisbevaka

De allra flesta har koll på att Black Friday och mellandagsrea innebär prissänkningar. Men under ett år sänks priser av en mängd anledningar – vissa handlare vill rensa lagret, fira sitt tioårsjubileum eller vill bli av med en utgående produkt. Det behöver inte vara svårt att få koll på prissänkningar. I Klarnas app kan du enkelt prisbevaka produkter du är intresserad av och få notifikationer om priset sänkts.

4 Sänkt pris efter köp?

Har du precis köpt en vara – och sedan upptäckt att handlaren sänkt priset dagen efter? Hör av dig till handlarens kundtjänst och se om de kan matcha det nya priset. I de flesta fall går de med på det, särskilt om du inte fått varan ännu.

5 Köp inte i dag

Att inte köpa direkt är en effektiv metod som kan spara pengar. Dels kanske ditt köpbegär lugnar ner sig om du väntar ett par dagar, dels kanske varan du tittat ut hinner prissänkas. Klarna har en smart funktion som hjälper dig att skjuta upp köpet – nämligen önskelistor. Du kan enkelt spara produkter du gillar i personliga önskelistor för senare köp. Dessutom är önskelistan lätt att dela med vänner eller familj, som slipper fundera på vad du önskar dig i julklapp eller födelsedagspresent.

Läs mer om nya Klarna-appen klarna.com
Annons
Annons
Annons