Hela denna artikel är en annons

Så slipper du strul när du hyr ut i andra hand

Har du någon gång hyrt ut i andra hand känner du nog igen dig: att hitta intresserade hyresgäster är inga problem, men det är mycket annat att tänka på och fixa med.

Med tjänsten Hyrespaketet, en tilläggstjänst för dig som hyr ut bostad på Blocket, får du hjälp med hela processen.  

– Det är otroligt smidigt, säger Göran Börjesson som använder tjänsten.

För den som vill hitta en hyresgäst i dag finns det många vägar att gå. Prata med bekanta, sprida ordet i sociala medier eller annonsera på bostadssajter.

Och det dröjer sällan länge innan man får napp – men själva uthyrningsprocessen har en tendens att bli en snårig och tidskrävande historia.

Blocket erbjuder därför nu tjänsten Hyrespaketet. Det är en tjänst som tillhandahålls av Blockets systerbolag Qasa och som hjälper dig med allt från att ta fram ett digitalt hyresavtal till att hjälpa till med hyresbetalningar så att du får hyran utbetald i tid varje månad.

Hade varit med om strul tidigare

Tjänsten har utvecklats av Qasa och använts av tusentals personer sedan 2014. En av dessa är Göran Börjesson, som sedan i somras hyr ut sin lägenhet i andra hand. 

Tidsbrist var det som främst lockade honom att testa tjänsten Hyrespaketet.

– Jag hade mycket arbete som upptog min tid och kände att jag inte skulle hinna med allt jobb med att fixa kontrakt, kolla upp hyresgäster och liknande. Med Hyrespaketet  löste sig allt sådant väldigt snabbt och smidigt, säger Göran. 

Trygghetsaspekten intresserade också, fortsätter han:

– Jag har varit med om strul tidigare när jag har hyrt ut i andra hand, med saker som har gått sönder och hyror som inte betalats i tid. Sådant är alltid skönt att slippa tänka på.

Fixa andrahandsuthyrningen smidigt härbostad.blocket.se

Ingen oro kring hyran

Med tjänsten Hyrespaketet behöver du inte oroa dig för exempelvis sen hyra. Den får du nämligen utbetald den 25 varje månad, även om hyresgästen skulle vara sen med betalningen. 

Har du dessutom valt en hyresgäst som har Hyresgaranti är du garanterad hyra i upp till sex månader även om hyresgästen inte skulle betala.

När du använder Hyrespaketet kommer hyresgästens deposition att finnas hos Qasa under hela hyresperioden som en säkerhet för dig som hyresvärd. Depositionen betalas tillbaka till dig som hyresvärd vid hyresperiodens slut om du godkänner det. Och skulle uthyrningen trots allt visa sig gå fel så hjälper Qasa dig med eventuella inkasso- och avhysningsärenden.

”Håller vad den lovar”

Att annonsera med Hyrespaketet på Blocket kostar inget extra. Först när du har hittat en hyresgäst dras en månadsavgift på 6,99 procent från den hyra som hyresgästen betalar.

Om du behöver hjälp med något eller om frågor skulle uppstå har du tillgång till kostnadsfri support som är öppen varje dag. 

– Kommunikationen har alltid fungerat exceptionellt bra, säger Göran och tillägger att han bara har haft goda erfarenheter av Hyrespaketet:

– Tjänsten erbjöd precis det jag var ute efter och behövde: trygghet, enkelhet, inget strul. Den håller vad den lovar.

Testa Hyrespaketet – smidigt och säkertbostad.blocket.se
Annons
Annons
Annons