Annons

”Så skulle Stig Engström ha kunnat försvara sig”

Stig Engström – senare kallad Skandiamannen i Palmeutredningen – fotograferades 1981 i samband med en intervju om kvinnligt och manligt i SvD.
Stig Engström – senare kallad Skandiamannen i Palmeutredningen – fotograferades 1981 i samband med en intervju om kvinnligt och manligt i SvD. Foto: Dan Hansson

Chefsåklagare Krister Petersson pekar ut Stig Engström som misstänkt för mordet på Olof Palme. Eftersom Engström inte kan hävda sin oskuld, tar jag på mig att visa att det finns ett annat sätt att tolka vittnesuppgifterna, skriver Lars Borgnäs.

Under strecket
Publicerad

I det material chefsåklagare Krister Petersson presenterade när han i onsdags pekade ut Stig Engström som misstänkt för mordet på Olof Palme finns inget styrkt motiv, inget upphittat mordvapen och ingen antydan till erkännande från Engströms sida.

Anklagelsen vilar således enbart på det faktum att Engström bevisligen befann sig i närområdet när Olof Palme mördades, att han uppenbarligen ljög om vad han hade haft för sig och att hans utseende stämde överens med vissa vittnesuppgifter.

Annons
Annons
Annons