Så ska nye Ams-chefen rädda jobben

Tätare kontakter med arbetsgivare, mer fokus på att matcha arbetslösa till rätt typ av insatser och jobb. Och tydligare regler för alla. Nye Ams-chefen Bo Bylund vet vad han vill prioritera. Dessutom vill han snabbt komma i gång med det jobbpaket som regeringen och samarbetspartierna presenterar i nästa vecka. - Vi förbereder oss så gott det går, säger Bo Bylund. Tätare kontakter med arbetsgivare, mer fokus på att matcha arbetslösa till rätt typ av insatser och jobb. Och tydligare regler för alla. Nye Ams-chefen Bo Bylund vet vad han vill prioritera. Dessutom vill han snabbt komma i gång med det jobbpaket som regeringen och samarbetspartierna presenterar i nästa vecka. - Vi förbereder oss så gott det går, säger Bo Bylund.

Under strecket
Publicerad
Annons

Exakt hur budgetpropositionens jobbpaket ser ut återstår att se. Men helt klart är att Ams får pengar till åtgärder för runt ytterligare 50 000 personer nästa år. Uppdraget får dock inte Ams förrän senare i höst i ett så kallat regleringsbrev.

– Så snart vi bedömer att det finns riksdagsmajoritet för förslaget sätter vi i gång, säger Bo Bylund.
Paketet handlar bland annat om så kallade plusjobb som ska göras inom kommuner och statlig verksamhet och som riktas till långtidsarbetslösa. Andra insatser handlar om lärlings- och praktikplatser. För att de nya åtgärderna ska fungera krävs eftertanke och förberedelse, konstaterar Bo Bylund.

Annons
Annons
Annons