X
Annons
X

Så ska Hägglund rädda äktenskapet

Låt en myndighet registrera och bekräfta kärleken. Det skulle enligt kd-ledaren Göran Hägglund kunna vara ett sätt att lösa regeringens interna konflikt om den könsneutrala äktenskapslagstiftningen. Han öppnar också för nya kärnkraftverk när de befintliga faller för åldersstrecket.

Könsneutrala äktenskap en knäckfråga för alliansen. Kristdemokraterna  ensamma emot de övriga. Partiledaren Göran Hägglund skissar samtidigt på olika modeller som skulle kunna lösa motsättningarna.
Könsneutrala äktenskap en knäckfråga för alliansen. Kristdemokraterna ensamma emot de övriga. Partiledaren Göran Hägglund skissar samtidigt på olika modeller som skulle kunna lösa motsättningarna. Foto: YVONNE ÅSELL

En av alliansregeringens stora knäckfrågor är hur man ska komma vidare med att göra äktenskapslagstiftningen könsneutral. I den frågan står motståndarna kristdemokraterna ensamma emot de övriga. Partiledaren Göran Hägglunds grundhållning är att det inte finns någon anledning att ändra på lagen. Men han skissar samtidigt på olika modeller som, enligt honom, skulle kunna lösa motsättningarna.

Könsneutrala äktenskap en knäckfråga för alliansen. Kristdemokraterna ensamma emot de övriga. Partiledaren Göran Hägglund skissar samtidigt på olika modeller som skulle kunna lösa motsättningarna.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X