Det lilla landet som kundeSå ser svensk integration ut bortom fördomarna

”Det är inte händelserna i sig som är det värsta”, säger en polis om våldet i förorterna.” Utbrända bilar efter ett upplopp i Hagsätra söder om Stockholm 2014.
”Det är inte händelserna i sig som är det värsta”, säger en polis om våldet i förorterna.” Utbrända bilar efter ett upplopp i Hagsätra söder om Stockholm 2014. Foto: Andels Wiklund/TT

Jens Ganmans och Mustafa Panshiris egenutgivna bok klättrar på försäljningslistorna. Författarna vill berätta om integration bortom känsloargument och fördomar. Och låta många olika människor komma till tals. Håkan Lindgren har läst en bok som är ett tidsdokument, men som hade behövt ställa ännu bättre frågor.

Under strecket
Publicerad
Folkpartiets valaffisch med texten "Ja till invandring. Nej till rasism" från 2014.

Folkpartiets valaffisch med texten "Ja till invandring. Nej till rasism" från 2014.

Foto: FANNI OLIN DAHL / TT
Annons

”Det är inte händelserna i sig som är det värsta”, säger en polis om våldet i förorterna. ”Det är känslan av att se något som resten av samhället inte verkar se.” Jens Ganman och Mustafa Panshiri vill se efter.

Ganman är journalist; Panshiri föreläser om integration för nyanlända. När Panshiri har ordet märks det att han har varit polis. Hans puls förblir alltid låg, även i stressande situationer.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons