SvD Perfect Guide

Hela denna artikel är en annons

Safarisemestern som tar dig öga mot öga med vilddjuren

Låt barnen få en oförglömlig resa.

Spana efter elefanter i Tanzania, se havssköldpaddor kläckas på Sri Lanka eller hoppas på de fem stora i Sydafrika.

– En mamma berättade att hon började gråta när hon såg det första lejonet, hon var så glad att få uppleva det tillsammans med sina barn, säger David Karlsson på Jambo Tours.

Ta med barnen och upplev ett riktigt äventyr långt bort från Sverige. Få chans att se lejon, giraffer, babianer, vårtsvin och massa andra spännande djur – på safari på riktigt.

– Safarikonceptet är inte bundet till ålder utan passar alla, vem som helst vill väl på safari? På våra resor är allt på riktigt, det är autentiskt och man kommer riktigt riktigt nära djuren där de lever, säger David Karlsson på Jambo Tours.

Jambo Junior är Jambo Tours familjeresor. De är lika spännande för hela familjen men är anpassade för barn mellan 6 och 12 år. Resorna har exempelvis kortare transporter mellan aktiviteterna och lite kortare dagar med tid för återhämtning och lek vid poolen på eftermiddagarna. Dessutom har alla svensktalande guider.

Juniorresorna har varit en stor succé i Tanzania och nu tas konceptet vidare till Sri Lanka och Sydafrika.

Här är Jambo Tours alla resmål

Beroende på destination är programmet fyllt av spännande aktiviteter, som exempelvis vildspårning, guldvaskning och djungeltrekking. Äventyren kombineras dessutom med några extra dagar vid stranden.

Foto: Jambo ToursBild 1 av 2
Bild 2 av 2

Resorna ska utöver att vara en djur- och naturupplevelse vara en lärorik upplevelse för barnen. På Sri Lanka besöker man exempelvis en skola för att se hur det är att gå i en skola där.

Hit går Jambo Tours juniorresor:

Tanzania

Foto: Jambo Tours

Det här är ett riktigt safariäventyr. Resan går genom tre av Tanzanias vildmarksområden – nationalparkerna Lake Manyara och Tarangire samt naturreservatet Ngorongoro – som alla har varierad natur och ett rikt djurliv. Spana efter giraffer, elefanter, flodhästar, antiloper, sebror, babianer och hyenor. Ni kan även få se den utrotningshotade svarta noshörningen, och har ni tur får ni även se lejon och leopard också. Utöver safariturerna står bland annat ett besök i en massaiby på schemat. Resan rundas av med några härliga baddagar på Zanzibar i Indiska oceanen.

Sri Lanka

Här bor ni på samma hotell under hela vistelsen och gör spännande dagsutflykter, som val- och delfinsafari, båttur bland mangroveträsk och besök på ett center för havssköldpaddor där ni kan få se nykläckta sköldpaddsungar om ni har tur. Men bäst av allt på resan är kanske elefantsafarin i Udawalawe nationalpark. Där strövar elefanthjorder fritt, men det finns även fåglar, bufflar, krokodiler, apor och hjortar – och dessutom ett fåtal leoparder. Här finns också ett center för föräldralösa elefantungar.

Foto: PicasaBild 1 av 1
Foto: Picasa

Sydafrika

Det här är en riktigt varierad resa. Vaska guld, se pingviner, träffa örnar, lär er några fraser på sanfolkets klickspråk och laga mat hemma hos en familj i Kapstaden.

Och såklart åker man på riktig safari i öppna safaribilar. Här finns möjlighet att få se de fem stora, det vill säga lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel. En stor portion tur krävs dock för att få se leoparden som är skygg och kamouflerar sig väl, och noshörningen som är sällsynt och utrotningshotad.

Se resornas hela program och läs allt om juniorresorna här