Annons
X
Annons
X

Så reser man till Albanien

Jag brukar båtluffa i Grekland, men funderar på något annorlunda i sommar. Har hört mycket gott om Albanien, att landet ska vara jättebilligt och människorna vänliga. Hur reser man dit? Behöver man visum? Vill gärna också ha tips på någon skön strand. Allan

Vlora i sydvästra Albanien är en populär turistort.
Vlora i sydvästra Albanien är en populär turistort. Foto: COLOURBOX

Det finns mycket gott att säga om Albanien som resmål. Här finns stränder, storslagen natur och historiska sevärdheter. Turismen är fortfarande i sin linda och utgör en liten del av landets ekonomi.

Du kan flyga till Albanien. Reguljärt flyg till Tirana innebär i regel byte av plan i Centraleuropa. Priserna, för en tur och returbiljett, från Stockholm eller Köpenhamn brukar landa på någonstans mellan 2500-5000 kronor. Ett annat alternativ är båt från grekiska Korfu till albanska Saranda.

Dagliga flygbåtar korsar sundet på 25 minuter. Saranda är för övrigt en av Albaniens attraktivaste semesterorter med trevlig strandpromenad och fina badmöjligheter. I omgivningarna väntar till exempel de världsarvslistade antika ruinerna vid Butrint och tysta Ksamili med riktigt fina stränder.

Annons
X

Som svensk medborgare kan du stanna i Albanien i upp till 90 dagar utan visum. Tänk dock på att ditt pass måste vara giltigt minst ytterligare sex månader från och med datumet för inresan.

Här,
här,
här och
här kan du läsa om det politiska läget i Albanien.

Här några bra sajter om Albanien

Ionian Cruises . Här hittar du båtavgångar från grekiska Korfu till albanska Saranda.

Albania Tourism. bjuder på både fakta och inspiration inför resan.

Saranda guide. Info om boende och stränder i Saranda.

Annons
Annons
X

Vlora i sydvästra Albanien är en populär turistort.

Foto: COLOURBOX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X