Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Annons
Mat & dryck

Så överraskar du med 3 goda kaffedrinkar i höst

Oavsett om du är på språng till jobbet, spenderar en kväll med goda vänner eller behöver ladda om efter ett tufft yogapass så passar det att njuta av ­­­­en kaffedrink.

Som vanligt finns det inga genvägar. Hemligheten bakom fantastiskt kaffe stavas råvaror av hög kvalitet, i kombination med maskiner som gör jobbet. Varje gång.

Vi svenskar ställer allt högre krav på vårt älskade kaffe – och vi vill ha det på vårt eget vis.

Mellan möten, efter en skön middag eller tillsammans med långfrukosten på lördagsmorgonen. Situationerna varierar, men önskan om det perfekta kaffet är konstant.

Nu har det italienska varumärket De’Longhi skapat kaffemaskinen Primadonna Elite för dig som inte vill tumma på något när det kommer till kaffe. En snabb espresso med oslagbar styrka? Absolut. En cappuccino med silkeslent mjölkskum? Javisst. En latte macchiato med perfekt värme? Inga problem.

Det bästa av allt? Maskinen anpassar ditt kaffe efter din personliga smak – eller ditt humör för stunden.

Läs mer om Primadonna Elite här – och se den snygga designen

Kickstarter morning smoothie

Är det stressigt till dagens första möte? Här är drinken som funkar lika bra på kontoret eller på språng, och som kommer få din dag att börja som du förtjänar. Använd Primadonna Elite för att få ditt kaffe perfekt. Sedan adderar du de andra ingredienserna.

Det här är ett utmärkt sätt att starta igång dagen. Du kan strunta i kakaon och kanelen om du föredrar det så.

Ingredienser:

– 1 tsk kakao

– 1 tsk kall mjölk

– 1 enkel espresso

– 120 ml kall grekisk yoghurt

– ¼ vaniljstång (dela den och skrapa ur fröna). Du kan använda ½ tsk äkta vaniljextrakt också.

– 1 banan

– En nypa kanel

– ½ tsk agavesirap, eller 1 tsk sirap eller honung

Gör så här:

Mixa samman kakaon och mjölken noggrant så att det bildar en smet. Häll den och övriga ingredienser i en blender och mixa tills det är slätt. Servera i ett högt glas.

Superfoodie iced coffee

undefined
Foto: De’Longhi

Efter ett tufft yogapass mår din kropp bäst med en dryck full av energi och antioxidanter, för att fortsätta att rida på vågen av harmoni.

Toner av svartvinbär kan märkas i många olika kaffesorter, så det är helt logiskt att para ihop dessa. Man kan också använda ett te som innehåller svartvinbär, blåbär och acaibär. Matcha är ett grönt pulverte som är fyllt av antioxidanter.

Ingredienser:

– 100 ml starkt svartvinbärste (bryggt)

– 1 enkel espresso

– 1/8 tsk Matcha tepulver

– 1 tsk agavesirap

– Is

Gör så här:

Låt svartvinbärsteet dra i minst tio minuter. Häll espresson i teet. Därefter häller du detta och resten av ingredienserna (lite av isen) i en shaker, alternativt en bra burk med tätslutande lock, och skakar. Skaka inte för länge bara. Häll över drycken i en högt smalt glas och lägg i lite isbitar och drick direkt.

Decadent iced coffee

undefined
Foto: De’Longhi

Kvällens kanske bästa stund: vännerna har satt sig till rätta i soffan efter den gemensamma middagen. Varför inte överraska med denna utsökta kaffedrink?

Ingredienser:

– 200 ml mandelmjölk

– 2 skopor vaniljglass, gjord på äkta vanilj

– En dubbel espresso

Gör så här:

Blanda allt i en blender och häll det sedan över så mycket glass du önskar. Garnera med några hela kaffebönor. Om du använder vanlig mjölk kanske du vill lägga till lite honung, cirka en halv tesked eller efter tycke och smak.

Hitta din favorit bland De’Longhis kaffemaskiner här

undefined

Och när gästerna gått hem kan du njuta av dagens sista – men samtidigt mest välförtjänta  kopp.  Kaffemaskinen Primadonna Elite tar ditt kaffe till en ny nivå. På maskinens pekskärm kan du enkelt justera smak, arom, temperatur och mängden kaffe. Eller varför inte styra maskinen via den tillhörande appen?

Läs mer om Primadonna Elite här – och se den snygga designen här

Annons
X

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen