Annons

Så näthandlar du säkert utanför EU

Momsregler, piratkopierade varor och tullavgifter är några saker att hålla på koll när du handlar utanför EU, enligt Tullverket. Arkivbild.
Momsregler, piratkopierade varor och tullavgifter är några saker att hålla på koll när du handlar utanför EU, enligt Tullverket. Arkivbild. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix/TT

Köper du dina julklappar online är det viktigt att ha koll på att sajten är okej, men också på varifrån ditt paket skickas. För att slippa oönskade avgifter och piratkopior finns det några saker som är bra att tänka på, enligt Tullverket.

TT
Publicerad

När du handlar från ett land utanför EU genomför du en import. Med det tillkommer vissa avgifter och skatter som kan vara viktiga att ha koll på och det är något som privatpersoner ofta vänder sig till Tullverket för.

– Inte minst när det gäller momsregler när man köper från andra länder utanför EU. Där får vi fortfarande väldigt många frågor från privatpersoner som inte förstår hur tullproceduren går till, säger Jesper Liedholm, pressekreterare på Tullverket.

Annons
Annons
Annons