Annons

Utskällda jätten har lyft – rider på klimatvåg

Klimatdiskussionerna har gett SJ rejäl skjuts – frågan är om passagerarna är tillräckligt nöjda med bolagets service för att stanna kvar.
Klimatdiskussionerna har gett SJ rejäl skjuts – frågan är om passagerarna är tillräckligt nöjda med bolagets service för att stanna kvar. Foto: Tomas Oneborg

Stormen Alfrida kostade Vattenfall 850 miljoner kronor. Det står klart när den statliga eljätten presenterat sitt resultat.

Tre av fyra utskällda statliga jättar lyfter nu sina resultat. Men vinnaren i den statliga kvintetten är ett bolag som främst lever på svag krona och höga råvarupriser.

Under strecket
Publicerad

Lite i skymundan av alla börsrapporter har fem statliga jättar presenterat sina siffror. Bortsett från att staten ökat trycket på Svenska Spels skattebetalningar rejält så har samtliga statliga bolag förbättrat sina resultat.

Bolagen rider i flera fall på gynnsamma omvärldsfaktorer, som ökat klimatmedvetande som gör att fler åker tåg eller det faktum att allt fler klickar hem varor i stället för att besöka butiker.

Annons
Annons
Annons