Annons
X
Annons
X

Så maxar du din Åre-weekend

Åre är fortfarande det självklara förstavalet för många svenska skidfantaster. Här finns strålande skidåkning, mat i toppklass och boenden där inget är lämnat åt slumpen.

Copperhill Mountain Lodge i Åre är ett av Sveriges främsta fjällhotell.

Copperhill Mountain Lodge i Åre är ett av Sveriges främsta fjällhotell. Foto: Jonas Kullman

Utförsåkningen håller i Åre utomordentlig klass, utsikten från Åreskutan är hänförande och sedan några år tillbaka finns dessutom mängder av bra restauranger i och omkring den lilla jämtländska byn.

Vill man äta på en av Sveriges bästa krogar tar man sig till Fäviken där Magnus Nilsson skapar spännande gastronomi av kohjärtan och mossa.

På Melker Anderssons Fjällpuben serveras enklare men suveränt goda jämtländska smaker. Den som vill frossa i vedugnsbakad pizza beger sig till Grappa, och hos Dahlbom på torget mixar man svenska och asiatiska rätter. Bor gör man allra bäst på Copperhill Mountain Lodge, som tronar majestätiskt på Förberget i Åre-Björnen.

Annons
X

Kabinbana, med utsikt över Åresjön. Foto: CRG Design/Alamy

Härifrån är vyn över fjällen och Åresjön förtrollande. Arkitekten Peter Bohlin, som även ritat Bill Gates hem, har skapat ett modernt men mysigt fjällhotell, där inredning är en spännande mix av moderna designklassiker från Tom Dixon, paret Eames och Casamilano. För den som behöver mjuka upp sinne och muskler efter ett tufft skidpass finns ett sameinspierat spa med bland annat utomhusbad.

Efter detta föreslår vi att du sjunker ner i någon av sofforna med ett glas vin och en god bok. Varför inte den Jämtlandsfödda Bodil Malmstens senaste diktsamling?

Vill du läsa fler liknande artiklar? Följ SvD Perfect Guide på Facebook!

Annons

Copperhill Mountain Lodge i Åre är ett av Sveriges främsta fjällhotell.

Foto: Jonas Kullman Bild 1 av 2

Kabinbana, med utsikt över Åresjön.

Foto: CRG Design/Alamy Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X