Så lyckas du med pajen

Perfekt till fest. Alla godsaker samlade i ett skal. Här är fantastiska recept på mat- och efterrättspajer. Här delar även Tastelines kockar med sig av sina bästa tips och yrkesknep på temat pajbakning.

Under strecket
Publicerad
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
TASTELINE
Foto: TASTELINE
TASTELINE
Foto: TASTELINE
TASTELINE
Foto: TASTELINE
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
1/2
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
2/2
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Pajkunskap

Så lyckas du med pajdegen, pajskalet plus bra tips.
Allt finns här.

Pajen på bilden är en
Klassisk ost- och skinkquiche.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Italiensk paj med salami

Med färdiggrillad paprika och marinerade kronärtskockshjärtan i fyllningen samt en härlig.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Ostquiche med fikon och päron

Den här pajen passar bäst som en smårätt till ett glas vin eller på en buffé. Den är mäktig så den räcker till flera.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER
Annons
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Portionspajer med chèvre, persika och honung

Vintips: Här finns både syra från ost och sötma från frukt och honung. Gott om vinet har detsamma, tycker Jens Dolk.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Lax- och kräftpaj

Härlig sommarpaj som passar såväl till lunchbjudningen som på en buffé. Byt ut kräftorna mot räkor om du vill.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Frasig tomatpaj

En tomatpaj passar till det mesta som kan finnas på ett buffébord.
Till receptet.

Potatis- och spenatpaj

En paj som smakar härligt till lamm, kyckling och lax.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER
Annons
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
TASTELINE
Foto: TASTELINE
TASTELINE
Foto: TASTELINE

Renstekscheesecake med rom

En salt cheesecake är gott. Kombinationen renstek och löjrom är förvånansvärt lyckat.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Lammfärspaj

Med rödbetor, getost och rosmarincrème.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Italiensk paj med oliver och soltorkade tomater

Populär populär paj.
Till receptet.

Kycklingpaj med röd curry och pak soi och jordnötter

Paj med kycklingfyllning.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Grönsakspaj

Till receptet

Foto: TASTELINE
Annons
Annons
TASTELINE
Foto: TASTELINE
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Spenatpaj med fetaost

Den här pajen serveras nygräddad med tunt skivade tomater och gurka som tillbehör. Kumminkryddad gräddfil är gott.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Paj med sötpotatis och salvia

Till receptet

Pecorinopaj med ugnsrostade småtomater

Tomaterna kan bytas mot färdigköpta soltorkade eller färska cocktailtomater. Det går även att istället göra en stor paj.
Till receptet.

Kall paj med oliver och sardeller

Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Räkpaj med löjrom och chabilsgelé

Pajen är god även utan gelé. Den som inte gillar pepparrot kan utesluta den.
Till receptet.

Annons
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
KATJA KRISTOFERSON
Foto: KATJA KRISTOFERSON
Foto: JUREK HOLZER

Paj med pekannötter och kardemummagrädde

Tar bara ca 15 minuter.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Äppel- och hallonpaj

Servera med vaniljsås. Som dryck rekommenderas sött vitt vin eller portvin.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Mockapaj

”Choklad och kaffeälskare som jag är kan jag inte låta bli att bara älska den här pajen!”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Helenas ananaspaj

”Det här är en paj som man aldrig misslyckas med. Den blir alltid jättegod!”
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Apelsintarte

”Något enkelt och gott att servera efter middagen? Här har du
receptet!”

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons