X
Annons
X

Så lyckas du med julskinkan

Oavsett om du bara vill få till en snygg griljering eller vill laga julskinkan från grunden har kocken Sara Ghisler de smartaste tipsen.

Pepparkaksgriljering

Räcker till ca 3 kg färdig julskinka

10–12 pepparkakor, ca 50 g

1/2 tsk mald ingefära

Annons
X

3 msk stark ­senap

1 msk honung

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Klipp bort nätet från den kokta eller ugnsbakade skinkan. Ta bort lite av fettet om så önskas.

3. Finfördela pepparkakorna i matberedare och blanda ner ingefäran. Blanda senap och honung.

4. Bred senapshonungen på skinkan och strö över pepparkakssmulorna. Griljera i ugnen i ca 10 minuter.

Julrecept med sill

Gubbröra, chili- eller senapsill. Här hittar du många olika
recept på sill till julbordet.

Foto: TASTELINE

Så griljerar du julskinkan

Lyckas med skinkan. Sara Ghisler bästa tips för att griljera, koka och ugnsbaka skinka. Garanterat gott.
Steg för steg guide.

Läs även

Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 2
Foto: TASTELINE Bild 2 av 2
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X