Så lagar du karibisk mat
På en färgsprakande och smakrik resa till Karibien bekantar vi oss med såväl råvaror som recept. Prova 5 färgglada recept.
MATRESA
Rum Punch
Bobo Bergströms egen variant av drinken innehåller ginger ale. En lokal vana är att tillsätta kanel.
Till receptet
Pepper pot med dumplings
Egentligen ska det vara seasoning pepper, aje dulce, i den här grytan men den är svår att få tag på utanför den karibiska övärlden. Servera grytan med egengjord chilisås, som helst ska ha stått en vecka i kylen för att mogna, och dumplings.
Till receptet
Fishcake med chilisås
Det här är ett spännande recept för dig som vill ha ett nytt festligt fiskrecept.
Till receptet
Nathanaels tonfisk
Tonfisk är alltid gott, här tillagas den med en touch av söderhavet.
Till receptet
Godaste yoghurten
En supergod yoghurt som kan användas både till frukost och efterrätt.
Till receptet
Västindiska smaker i Stockholm
För den som söker vanilj- och kanelstänger har
Essencefabriken på Wallingatan 14 ett bra utbud. Rom och choklad på kakao från en plantage på Tobago kan man köpa på Island chocolates & coffee, nära Mariatorget, och där ordnas även provningar. www.smallislandchocolates.com. Samma ägare har grannrestaurangen
Sjögräs. I en recension av den i SvD skrev Krogguiden så här: ”Roligast är det att fråga om rom, för här finns ett imponerande sortiment och baren gör bra drinkar. Vi drack en perfekt syrlig daiquiri på lagrad rom.”