Hela denna artikel är en annons

Experten: Så kommer du igång med träningen

Foto: Nordic Wellness

Upplever du att träningen är något som ofta får stå tillbaka för annat?

Har du svårt att hitta motivation trots att du innerst inne vill komma igång?

Här tipsar träningsexperten och PT:n Mathilda Nilsson om hur du med enkla medel kan hitta formen till sommaren.

Nordic Wellness
Foto: Nordic Wellness
Mathilda Nilsson, till vänster, är personlig tränare på Nordic Wellness.

Mathilda Nilsson, till vänster, är personlig tränare på Nordic Wellness.

Foto: Nordic Wellness

Mathilda Nilsson, personlig tränare på Nordic Wellness i Folkets Park i Malmö, har lång erfarenhet av att arbeta med träning och hälsa. Hennes metod går inte ut på att få till en ”quick  fix” för sina klienter utan att hitta ett hållbart sätt att träna som funkar hela året.

Däremot inte sagt att det aldrig är för sent att komma igång med träningen.

– Jag tror att det handlar om att jobba med både motivation och disciplin. Disciplin kan jämföras med att borsta tänderna på morgonen, du gör det innan du går till arbetet. Bygger du en disciplin kring din träning kan du få det att hålla. Motivation kan komma och gå, vi har alla toppar och dalar, men det är viktigt att komma fram till anledningen till varför du tränar. Vilka positiva effekter får du av att träna? Vad vill du uppnå med din träning?

Bygger du en disciplin kring din träning kan du få det att hålla.

Hon fortsätter:

– Jag brukar prata om det man vill just nu och det man vill i framtiden. Beroende på vad jag har för mål med min träning kanske jag behöver göra något just nu som jag egentligen inte vill men som jag gör för att uppnå ett mål i framtiden, säger Mathilda Nilsson.

Nordic Wellness
Foto: Nordic Wellness

Skaffa en träningskompis

Ett sätt att hitta motivation till att träna kan vara något så enkelt som att skaffa en träningskompis som du bestämmer dig för att träna regelbundet tillsammans med.

– Det kan vara din sambo, vän eller familjemedlem. Jag märker hos många av mina klinter att det kan vara svårt att slita sig från jobbdatorn trots att arbetsdagen är slut. Då kan det vara en god idé att tillsammans bestämma sig för att ”nu stänger vi av datorn och går ut och tränar i stället”, säger Mathilda Nilsson.

Sedan corona-krisen bröt ut har Nordic Wellness ökat sin onlineträning med nästan 500 procent. Samtidigt har antalet kunder som valt att skaffa en digital personlig tränare hos Nordic Wellness ökat med 20 procent.

Foto: Nordic Wellness

Stor efterfrågan på online-lösningar

I sitt jobb möter Mathilda Nilsson, som är en av Malmös mest anlitade personliga tränare, alla slags människor som befinner sig i olika livssituationer.

– En personlig tränare kan hjälpa dig att ta reda på i vilken ände du ska börja i när det kommer till träningen. När en tidning säger en sak och ett tv-program något annat kan det vara skönt att få träffa någon som faktiskt hjälper dig att hitta vad just du ska lägga fokus på, säger Mathilda Nilsson.

Mathilda Nilsson anpassar träningsformerna efter vad just hennes klienter känner sig trygga med.

Mathilda Nilsson, till vänster, är personlig tränare på Nordic Wellness.

Mathilda Nilsson, till vänster, är personlig tränare på Nordic Wellness.

Foto: Nordic Wellness

– Vissa vill bara ses digitalt medan andra vill köra på gymmet. Det händer ganska ofta att klienter upplever att de kommit till en punkt där de inte utvecklas längre och då finns vi personliga tränare där för att hjälpa dig att komma vidare, hitta nya träningsformer och ny kunskap, säger Mathilda Nilsson.

En personlig tränare kan hjälpa dig att ta reda på i vilken ände du ska börja i när det kommer till träningen.

Vilket PT-online-paket passar dig bäst? Se vad du får här – från 999 kronor

Mathilda Nilsson, till vänster, är personlig tränare på Nordic Wellness. Foto: Nordic Wellness

Följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Nordic Wellness anläggningar är fortsatt öppna under corona-pandemin och man tar spridningen av covid-19 på största allvar.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppdaterar våra åtgärder löpande för att du som medlem ska känna dig trygg när du tränar hos oss, säger Linda Adehög, marknadschef på Nordic Wellness.

Uppnå din träningsdröm genom att anlita en personlig tränare – hitta din PT här

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons