Så klarar du restriktionerna: "Skärp dig"

Striktare restriktioner kan få många att känna sig nere – men det är av största vikt att hitta lösningar för vardagen, enligt psykologer.

– Man kan inte förvänta sig att ens chef, kommun eller Stefan Löfven ska fixa allt för en själv, säger psykologen Johan Waara.

Under strecket
Åsa Johansson / TT
Publicerad

Häng gärna kvar en stund efter mötet och snicksnacka, det vill säga prata om något helt annat än vad som diskuterades på mötet, tipsar psykologen Johan Waara. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

– Människor behöver ta en rejäl funderare över vad de mår bra av att göra och tänka till på hur de kan hitta lösningar på att göra dessa saker, trots att vi lever under restriktioner, säger Filip Arnberg, docent i klinisk psykologi på Uppsala universitet.

Foto: Hanna Taylor/Handout
Annons

Coronaråden skärps i flera delar av landet. Efter över ett halvår med hemmajobb och andra åtgärder var det kanske inte vad svenskarna ville höra.

– Det är verkligen en utmaning. För väldigt många kommer det här bli tufft, konstaterar Filip Arnberg, docent i klinisk psykologi på Uppsala universitet och expert på katastrofpsykologi.

Annons
Annons
Annons