Annons

Så kan funktionerna rädda liv i nya SUV:en

Foto: SEAT

SEAT har nyligen släppt sin största SUV någonsin. Tarraco är en praktisk familjebil som med förstklassiga säkerhetsfunktioner sätter det allra viktigaste i första hand – din trygghet.

SEAT
Foto: SEAT

Enligt Trafikverkets statistik var 2018 ett ovanligt mörkt år när det kommer till antal dödsolyckor i trafiken. För många är säkerheten det absolut viktigaste att ta hänsyn till vid köp av bil. Det spanska bilmärket SEAT har förstått efterfrågan på familjebilar som inte slarvar med säkerheten. Därför är nya SEAT Tarraco konstruerad med ditt välbefinnande i åtanke. Efter omfattande tester av säkerhetsorganet Euro NCAP tilldelades SEAT Tarraco högsta betyg i säkerhet – fem stjärnor. Här är funktionerna som kan rädda liv.

Front Assist

Ibland går det inte att förutse vad som ska hända på vägen precis framför dig. Det kan vara ett djur som plötsligt springer ut på vägen, en cyklist som dyker upp från ingenstans eller att bilen framför dig tvärnitar. Speciellt vid mörkerkörning är det verkligen inte säkert, oavsett körvana, att du hinner bromsa. Med Front Assist kommer SEAT Tarraco, oavsett situation, reagera och bromsa bilen automatiskt.

EXTERN LÄNK: Läs mer om nya SEAT Tarraco!

Bilköassistans och Lane Assist

SEAT Tarraco känner av hur stort avståndet till andra bilar i trafiken är och anpassar hastigheten utan att lämna filen. Det är Lane Assist som hjälper dig att hålla dig inom din egen fil. Skulle du omedvetet lägga dig för långt ut i körfilen kommer SEAT Tarraco, genom kameror och sensorer, hjälpa dig att hitta rätt igen. Denna funktion kommer till sin fulla rätt vid hastigheter över 65 kilometer i timmen på landsväg eller motorväg.

SEAT
Foto: SEAT
Foto: SEAT

Trafikskyltsavläsning (tillval)

Hur många gånger har du inte kört på en väg och börjat tveka över vilken hastighetsgräns som den senaste skylten visade? Tack vare den integrerade frontkameran kan du nu se hastighetsgränser, eventuella omkörningsförbud samt annan viktig information direkt på den digitala instrumenteringen precis framför dig.

Pre-crash och Rollover Assist (tillval)

När det kommer till säkerhet ska man inte ta några risker. Inför en förestående olycka drar Pre-Crash Assist åt säkerhetsbältena och hissar upp rutorna. Skulle bilen välta aktiverar Rollover Assist nödvändiga system som eCall och räddningstjänst kontaktas automatiskt.

EXTERN LÄNK: Bygg din egen SEAT Tarraco här!

Annons
Detta är en annons från SEAT, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.