Så kan du grava laxen

Lax lax i stora lass. Så kan du grava eller rimma laxen. Fläder, apelsin eller enbär smaken är olika. Här är recepten.

Under strecket
Publicerad
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
PER-ERIK BERGLUND
Foto: PER-ERIK BERGLUND
TASTELINE
Foto: TASTELINE
THOMAS JANSSON
Foto: THOMAS JANSSON
TASTELINE
Foto: TASTELINE
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Gravad lax

Hemgravad lax. Använd riktigt färsk lax och frys in den genast efter gravningen om den görs i förväg.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Citrus-, stjärnanis- och ingefärsgravad lax

Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER
Annons
Annons
TASTELINE
Foto: TASTELINE
PER-ERIK BERGLUND
Foto: PER-ERIK BERGLUND
TASTELINE
Foto: TASTELINE
THOMAS JANSSON
Foto: THOMAS JANSSON
TASTELINE
Foto: TASTELINE

Ingrids enbärsgravade lax

För att framhäva laxens fina enbärskryddning serverar jag den med en senapssås som också har smak av enbär.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Flädergravad lax med äppelsallad

Bufférecept från Globens hotell- och restauranghögskola.
Till receptet.

Foto: PER-ERIK BERGLUND

Citron- och dillgravad lax

Detta recept är för 10–15 portioner på buffé. Laxen behöver förberedas några dagar i förväg.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Snabbgravad lax med fläder och äppelsallad

Till receptet.

Foto: THOMAS JANSSON

Apelsingravad lax med honungssås

Till receptet.

Foto: TASTELINE

Snabbgravad lax med lime

Istället för att köpa färdig gravad lax, som ju är hemskt dyr, går det bra att snabbgrava själv i skivor.
Till receptet.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons