"Bowie var en konstnär"

David Bowie var fantastisk, betydelsefull och oerhört begåvad. Han var inte bara en musiker utan också en konstnär som gick mot normerna och som inspirerade många artister. Så hyllas världsstjärnan efter hans bortgång på måndagen.

Under strecket
Publicerad
Annons

David Bowies bortgång har spridit en chockvåg över hela världen och reaktionerna har varit många under måndagsförmiddagen. Frilansjournalisten Ametist Azordegan är en av de som beskrivit sig som "smått chockad" efter händelsen. Men samtidigt säger hon att det fanns tecken på att världsartisten på många sätt tar farväl i sitt senaste album. Detta var framför allt tydligt i låten "Lazarus", uppger hon för Svenska Dagbladet.

– Jag har hört rykten om att han skulle ha gått bort, men den här gången kändes det annorlunda. Jag började med en gång tänka på musikvideon och låttexten till den nya låten ”Lazarus”, och då visste jag att den här gången är det sant. Nu förstår jag varför musikvideon ser ut som den gör. Han tar ju farväl och kommenterar sin egen död. Det finns beröringspunkter i det senaste albumet med hela hans artistiska historia, säger Azordegan.

Annons
Annons
Annons