Annons
X
Annons
X

Så hittar du rätt bil

Är du i valet och kvalet och kan inte bestämma dig för vilken bil du ska köpa. Nu kan du jämföra de olika bilmodeller du är intresserad av - direkt på nätet.

Har du som bilspekulant särskilda önskemål och vill jämföra vilka bilar som uppfyller dina krav krävs det mycket arbete innan du har plöjt igenom alla generalagenters hemsidor och hittat alla fakta du behöver.

– Det finns cirka 40 bilmärken i Sverige. Varje märke har i snitt tio modeller och varje modell består i snitt av tio versioner. Lägg sedan till de cirka 1 000 tekniska benämningar du ska ta ställning till. Med facit i hand kan jag förstå att ingen har gjort det här tidigare, säger Victor Dahlborg vd för
Facit.com , en jämförelsesajt för nya bilar.

Han tillägger att jämförelsen dessutom försvåras av att tillverkarna har olika namn för samma sak. Exempelvis är touring, avant och herrgårdsvagn samma sak som kombi.

Annons
X

Syftet med facit.com är alltså att göra det enklare för nybilsköpare att hitta en bil som passar deras behov och plånbok. Avsikten är att även bilhandlare ska utnyttja tjänsten.

– Om du tänker köpa en begagnad bil kanske det visar sig att det lönar sig bättre att köpa en ny bil när du tar hänsyn till hela kalkylen och jämför alla parametrar, säger Victor Dahlborg.

Han tycker att det ”är lite som att kasta tärning” när man köper bil idag. Den som har tur hittar en bil som passar.

– Att komma som oförberedd nybilsköpare till en återförsäljare leder sällan till den bästa affären. Ändå är bilköpet den näst största utgiften efter husköpet för de svenska hushållen, säger Victor Dahlborg.

Han tillägger att många kunder jämför priser på hemelektronik, resor och vitvaror varför behovet av en jämförelsetjänst för bilar sannolikt är stort.

Annons
Annons
Annons
X
Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X