Annons

Erika Hallhagen:Så hade det blivit om Dylan kommit

Den leende violinisten Isaac Stern och den inte lika entusiastiska Bob Dylan tågar in i Berwaldhallen till tonerna av gånglåt från Äppelbo under Polarprisgalan 2000.
Den leende violinisten Isaac Stern och den inte lika entusiastiska Bob Dylan tågar in i Berwaldhallen till tonerna av gånglåt från Äppelbo under Polarprisgalan 2000. Foto: Leif R Jansson/TT
Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

President Barack Obama hänger Medal of Freedom-medaljen runt Bob Dylans hals i Vita Huset 2012.

Foto: Charles Dharapak / TT

Bob Dylan tillsammans med Joan Baez i samband med medborgarrättsmarschen i Washington augusti 1963 då Martin Luther höll sitt berömda ”I have a dream”-tal.

Foto: IBL

De senaste veckorna har kantats av stringenta analyser av Bob Dylan, tillexempel den mångåriga musikskribenten Lena Mellins ”Hos mig har Dylan satt sin sista potatis”. Även folkmusikexperten Magdalena Ribbing har varit väldigt framträdande i debatten, precis som rockjournalisten Åsa Linderborg med novellsamlingen ”Karln bara försvann” vilken bland annat innehåller novellen ”Dylan lär inte spela på Liseberg 2017 – Men frågan är om han någonsin mer kommer sätta sin fot i Sverige”.

Men vad är det då vi går miste om när rockpoeten inte dyker upp i Stockholm 10 december? SvD Kultur väljer ett axplock av Bob Dylans mest minnesvärda galaframträdanden.

Annons
Annons
Annons