Annons

Så har Breivik det i fängelset

Anders Behring Breivik kommer till rättsalen i Norge efter att ha stämt norska staten för omänsklig behandling. Fallet prövas nu i Europadomstolen som kommer med sin dom i dag. Arkivbild.
Anders Behring Breivik kommer till rättsalen i Norge efter att ha stämt norska staten för omänsklig behandling. Fallet prövas nu i Europadomstolen som kommer med sin dom i dag. Arkivbild. Foto: Lise Åserud/TT

Han har tillgång till tre celler samt dator, tv, Playstation och daglig utevistelse – men det är den mänskliga kontakten massmördaren Anders Behring Breivik vill ha. Men Europadomstolen meddelar på torsdagsmorgonen att den inte kommer att ta upp Breiviks fall.

Under strecket
TT
Publicerad

Sedan han dömdes till 21 års förvaring i augusti 2012 har Anders Behring Breivik, som mördade 77 människor på Utøya och i regeringskvarteren i Oslo 2011, suttit fängslad med strikta restriktioner. Breivik kallar sig numera Fjotolf Hansen.

Sedan 2013 sitter han på Telemark fängelset i Norska Skien. Där har han tillgång till tre celler – en boende, en studiecell och en träningscell – som han kan röra sig fritt emellan, skriver norska VG.

Annons
Annons
Annons