Annons

Så här avgörs OS-kampen i Lausanne

Internationella olympiska kommitténs nybyggda högkvarter i Lausanne som invigs idag. I Swiss Tech Convention Center ska omröstningen om vinter-OS 2026 äga rum.
Internationella olympiska kommitténs nybyggda högkvarter i Lausanne som invigs idag. I Swiss Tech Convention Center ska omröstningen om vinter-OS 2026 äga rum. Foto: Cyril Zingaro

Efter sju misslyckade OS-kampanjer tog det 22 år för Sveriges olympiska kommitté att slicka såren och göra sig redo för en ny kampanj.

Och nu är det dags för ett avgörande, i morgon bestäms det om Stockholm-Åre eller Milano-Cortina får värdskapet för vinter-OS och Paralympics 2026.

Under strecket
Ingela Ahlberg / TT
Publicerad

Det är nästan 22 år sedan som Sverige var med om en OS-omröstning senast i Lausanne där Internationella olympiska kommittén (IOK) har sitt högkvarter. Då handlade det om sommar-OS 2004, som gick till Aten och inte till Stockholm.

Det är en intensiv dag som väntar de båda kandidaterna i konferenscentret Swiss Tech fram till att IOK-ordföranden Thomas Bach klockan 18.00 tillkännager värdstad för vinterspelen 2026, som avgörs den 6–22 februari med Paralympics den 6–15 mars om knappt sju år.

Annons
Annons
Annons