Annons

Tipset: Få ut mer av dina resor till jobbet

I dag väljer många bilen för sina affärsresor eller för jobbpendlingen. Men visste du att man kan få ut ännu mer av sin resa genom att göra den med tåg? Genom att välja tåget kan du svara på mejl, förbereda ett möte eller bara ta det lugnt och fokusera på återhämtning.

SJ
Foto: SJ
SJ
Foto: SJ

Under pandemin har många i Sverige arbetat hemifrån. Och samtidigt som samhället långsamt öppnar upp igen börjar allt fler arbetsplatser erbjuda personal möjligheten att komma tillbaka till kontoren.

Visste du att om du väljer att göra din affärsresa med SJ istället för att ta bilen kan du använda den tiden för att bli mer effektiv i ditt arbete? Varför inte tillbringa tiden med att förbereda ett möte, en presentation eller läsa morgonens mejl? SJ erbjuder WIFI under hela resan och i första klass får du kaffe och fika under färden vilket gör det enkelt och trevligt att arbeta. Det är bara att slå sig ner och sätta i gång med dagens uppgifter.

För längre affärsresor har det tidigare visat sig att tåget kan vara mer effektivt än flyget. Tack vare långa resor till och från flygplatser, väntetider och begränsade möjligheter för jobb kan du nyttja din tid mer effektivt under en tågresa och samtidigt komma fram i god tid till ditt möte.

Svaret: Här är fördelarna med att välja en affärsresa med SJExtern länk
Foto: SJ

I framtiden kommer också affärsresandet bli ännu bättre. Just nu håller SJ på att förbättra vagnarna i X 2000. De nya vagnarna görs om helt invändigt och i bistrovagnen är det bara skalet av rostfritt stål som är kvar av de tidigare vagnarna. Man får också nya stolar som gör att din arbetsresa blir mer bekväm och bättre ergonomiskt än tidigare. De nya tågen kommer i bruk innan årsskiftet.

Här är alla fördelar med att välja SJ framför bilen för jobbresanExtern länk

SJ följer Folkhälsomyndighetens och Regeringens rekommendationer angående Covid-19. Den 15 juli lyftes begräsningarna kring bokningsbara platser i förtid, det innebär att i dag kan alla platser bokas i tågen. SJ arbetar aktivt för att alla resenärer ska kunna känna sig både trygga och bekväma under hela resan.

Annons
Detta är en annons från SJ, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera SvD-redaktionens åsikter.