Annons

Så gick han från konkurs till miljonär

Christofer Sundberg kammade hem miljoner när han sålde dataspelsbolaget Avalanche Studios. I dag har han fokus på våtdräkter och siktar på att bygga det lilla sportvarumärket Ark till något stort.

Publicerad
En konkurs gjorde att Christofer Sundberg knöt näven  och startade ett nytt, framgångsrikt bolag. 16 år senare sålde han sitt Avalanche för 1,2 miljarder.
En konkurs gjorde att Christofer Sundberg knöt näven och startade ett nytt, framgångsrikt bolag. 16 år senare sålde han sitt Avalanche för 1,2 miljarder. Foto: Veronica Johansson

Han var arg och fylld av revanschlust. En konkurs hade lett till stora skatteskulder och för att bli fri från dem skapade han ett nytt bolag och lanserade dataspelet Just Cause – som blev succé. Verksamheten växte successivt till ett miljardbolag. Men någon tanke på att det skulle bli så stort hade Christofer Sundberg inte.

En konkurs gjorde att Christofer Sundberg knöt näven och startade ett nytt, framgångsrikt bolag. 16 år senare sålde han sitt Avalanche för 1,2 miljarder.

Foto: Veronica Johansson Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons