Så flydde de kidnappade kvinnorna

En olåst dörr och en granne inom synhåll fick Amanda Berry att våga bryta sig ut. Från polisrapporten och andra källor framkommer nu fler detaljer om de kidnappade kvinnorna i Cleveland och hur de lyckades fly.

Under strecket
Publicerad

Tekniker arbetar utanför huset i Cleveland där kvinnorna hölls fångna.

Foto: AP

Ariel Castro i domstolen.

Foto: AP

Vid 14.30-tiden svensk tid deltog Ariel Castro i en kort domstolsförhandling i Cleveland. Han såg trött och ovårdad ut och tittade ner i golvet när en representant för åklagarmyndigheten läste upp anklagelserna mot honom.

Foto: BBC

Ballonger och skyltar utanför Amanda Berrys hem.

Foto: AP

Polisen forstätter arbetet med att inhämta bevis från det avspärrade huset.

Foto: REUTERS

En Jeep transporterades under tisdagen iväg från huset på 2207 Seymour Avenue i Cleveland.

Foto: TONY DEJAK/AP

FBI-utredare bär ut bevismaterial från det avspärrade huset i Cleveland.

Foto: TONY DEJAK/AP

FBI bär bort den söndersparkade dörren från huset där de tre kvinnorna satt fångna.

Foto: AP

Poliser utanför huset där de saknade kvinnorna hittades.

Foto: AP PHOTO/PLAIN DEALER

Den misstänkte kidnapparen Ariel Castro.

Foto: CLEVELAND POLICE DEPT/AP

Tre kvinnor som befaras ha varit kidnappade i tio år eller mer har hittats vid liv, instängda i ett hus i Cleveland. En 52-årig man har gripits misstänkt för att ligga bakom försvinnandena.

Foto: TONY DEJAK/AP

Tre kvinnor som befaras ha varit kidnappade i tio år eller mer har hittats vid liv, instängda i ett hus i Cleveland. En 52-årig man har gripits misstänkt för att ligga bakom försvinnandena.

Foto: TONY DEJAK/AP

En bild från WOIO TV visar Amanda Berry (till höger) som återförenas med sin storasyster (till vänster).

Foto: WOIO TV/AP

Tasheena Mitchell, kusin till Amanda Berry, gläds utanför MetroHealth Medical Center i Cleveland. Enligt biträdande polischefen i Cleveland, Ed Tomba, har kvinnorna troligen hållits fångna i huset sedan de försvann.

Foto: GUS CHAN/AP

Tre kvinnor som befaras ha varit kidnappade i tio år eller mer har hittats vid liv, instängda i ett hus i Cleveland. En 52-årig man har gripits misstänkt för att ligga bakom försvinnandena. Här syns en efterlysning angående Gina DeJesus som har varit saknad sedan 2004.

Foto: AP

Mars 2004, Felix DeJesus håller upp en bild på sin försvunna dotter bredvid minnesväggen i sitt vardagsrum. De tre kvinnorna kidnappades vid olika tillfällen. Amanda Berry var 16 år när hon försvann 2003. Året därpå var den 14-åriga Gina DeJesus borta. Hon sågs senast på väg hem från skolan. Den tredje kvinnan, Michele Knight, har saknats sedan 2002 då hon var 20 år.

Foto: TONY DEJAK/AP

Under årens lopp har datorgenererade bilder tagits fram för att försöka visa de försvunna flickorna i sin nuvarande ålder. Här är det Amanda Marie Berry som avbildas som 26-åring och Georgina Lynn Dejesus som 19-åring.

Foto: REUTERS

Amanda Berry (till vänster) var 16 år när hon försvann 2003. Året därpå var den 14-åriga Gina DeJesus borta. Hon sågs senast på väg hem från skolan.

Foto: REUTERS

En 52-årig man har gripits misstänkt för att ligga bakom försvinnandena. Enligt Reuters arbetar han som chaufför för de kommunala skolbussarna i Cleveland. Efter att polisen talat med de tre kvinnorna greps också mannens två bröder.

Foto: AP

Grannen Chales Ramsey, som undsatte kvinnorna, sade att Amanda Berry förtvivlat försökte ta sig ut ur huset. Han gick upp på verandan och försökte få upp dörren. När det inte gick sparkade han in en dörrspegel och hon klättrade ut med en liten flicka i famnen, berättade han för ABC:s lokalredaktion.

Foto: SCOTT SHAW/AP

Utredare arbetar utanför huset där de tre kvinnorna hittades. Vittnen talar om att flera barn syntes i huset när räddningsaktionen tog fart, men de uppgifterna har inte kommenterats av polisen.

Foto: MARK DUNCAN/AP

Polisen och FBI arbetar på gatan utanför huset i Cleveland. Tremont har drabbats hårt av ekonomiska nedgångar sedan 1980-talet. De senaste åren har stadsdelen börjat bli trendig och populär igen, men kvarteren där kvinnorna hittades är fortfarande nedgånget.

Foto: MARK DUNCAN/AP

Polisen genomsöker huset där kvinnorna hittades. Det är en trävilla från 1890-talet i Tremont i centrala Cleveland. En kvinna som bor mitt emot det hus där de tre var fångna säger till CNN att ingen någonsin sett dem.

Foto: SCOTT SHAW/AP
Annons

Efter tio år av fångenskap såg Amanda Berry i måndags att ytterdörren var olåst. Den yttre stormdörren var däremot reglad. I polisrapporten beskrivs hur hon beslutade sig för att försöka fly när hon såg att det var folk på grannens veranda.

Grannen Charles Ramsey hörde henne skrika och såg hur hon förtvivlat försökte ta sig ut. Han och ytterligare en granne, Angel Cordero, hjälpte Amanda Berry ut genom att bland annat sparka in en dörrspegel.

Annons
Annons
Annons