Annons
X
Annons
X

Så fixar du drömresan till Söderhavet

Jag vill resa till Söderhavet och resa runt till olika öar i höst. Till exempel Tonga, Samoa, Bora Bora, Cook Island och Tahiti. Därifrån går ett lastfartyg som också tar turister. Har fått knapphändig info om att det är svårt att flyga runt eftersom varje ö (land) har sina flygbolag. En annan uppgift jag fått är att jag måste utgå från och resa tillbaka till Nya Zeeland (till exempel från Tonga till Bora Bora) för att nå ovannämnda öar. Till vem vänder jag mig för visum, få info om valuta och lokal växling och annan info som bästa årstid att resa med mera? / Bästa hälsningar Ingrid Wannfors i Stockholm

[object Object]
Ön Moorea i Franska Polynesien. Foto: RANDY BERGMANN/AP

Först vill jag bara säga att jag också vill också resa till Söderhavet, som är en dröm för många. Tyvärr stannar det också vid att vara en dröm eftersom det är krångligt och dyrt att såväl ta sig dit som att resa runt när man väl är där.

Mitt tips blir därför att kontakta researrangören Tour Pacific som är specialiserad på resor till Söderhavet. En annan researrangör som kan hjälpa dig är Fijiresor.

När det gäller visum är reglerna lite olika, men till de platser du nämner behövs inget sådant om du inte ska stanna längre än 30, 60 eller 90 dagar (olika för olika platser).

Annons
X

Tour Pacifics hemsida.

Fijiresors hemsida.

Bora Bora Island. Omfattande turistinfo om Bora Bora. Här kan du bland annat läsa om hur du tar dig dit och därfrån. Här finns också länkat till lika bra sajter om andra öar.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Reseguide till Cook Island.

  Guide till
  boende i Söderhavet.

  Tahiti Tourism. Mycket info och länkar till andra öar.

  Pacific Travel Guides. Nyttig om info om bland annat att resa runt.

  Annons
  Annons
  X

  Ön Moorea i Franska Polynesien.

  Foto: RANDY BERGMANN/AP Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X