Annons

Så får du stopp på "pappa betalar"

Föräldrar som fortsätter att betala för sina vuxna barn är inte helt ovanligt, men det kan påverka relationen mellan barn och förälder negativt. Arkivbild.
Föräldrar som fortsätter att betala för sina vuxna barn är inte helt ovanligt, men det kan påverka relationen mellan barn och förälder negativt. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mamma pröjsar för familjemiddagen ute, trots att både du och syskonet är över 30. Pappa står för resan under sommarsemestern för hela familjen, inklusive de vuxna barnen med varsina heltidslöner.

Känner du igen dig? Då kan det vara dags att göra bodelning mellan förälder och barn.

Under strecket
Britta Kramsjö / TT
Publicerad

Föräldrar som bjuder sina vuxna barn på festliga utemiddagar och resor är inte ovanligt. Sharon Lavie, familjeekonom på Ikano bank, känner igen bilden. Hon tror att föräldrarnas bjudningar har flera förklaringar. Till exempel kan ren vana ligga bakom, men bjudningarna kan också vara ett sätt att få tillfälle att umgås med sina barn.

– Det finns ju föräldrar i 70-årsåldern som fortfarande bjuder sina barn i 40-årsåldern. Det är nog många lager i den frågan. Det är inte alltid bara att det saknas pengar hos barnen, det kan vara att vi saknas i föräldrarnas liv helt enkelt och att det är ett sätt att få se oss oftare, säger hon till TT.

Annons
Annons
Annons