X
Annons
X
Recension

Home again – Kärleken flyttar in Så dumt att skådespelarna skruvar på sig

En tondöv romcom som är en enda räcka jobbiga scener. SvD:s Anna Hellsten är inte nöjd med nya romantiska komedin "Home again – Kärleken flyttar in".

Se hellre om ”Big little lies” än bioaktuella ”Home again – Kärleken flyttar in”. Foto: Karen Ballard/Noble Entertainment

Går det att recensera den här filmen utan att nämna att regissören Hallie Meyers-Shyer är dotter till Nancy Meyers, ansvarig för några av vår tids bästa Hollywoodkomedier? Absolut. Men hur gör man när den yngres film är fullkomligt marinerad i den äldres dna, och när Meyers den äldre dessutom producerat?

Handlingen först: Reese Witherspoon spelar Alice, en nyseparerad heminredare och mamma som det är synd om, fast bara lite. Hon har lämnat sin rörige make (Michael Sheen i ett opålitligt skägg) och flyttat in i sin döde stjärnregissörspappas ombonade Los Angeles-villa. På sin 40-årsdag går hon ut och träffar på tre 27-åringar som har gjort en arty kortfilm i svartvitt. De dricker vin, hon flirtar med den snyggaste 27-åringen och dagen efter föreslår Alices filmstjärnemamma att hon ska låta dem bo i gästhuset.

Se hellre om ”Big little lies” än bioaktuella ”Home again – Kärleken flyttar in”.

Foto: Karen Ballard/Noble Entertainment Bild 1 av 2

Alla blir vänner och äter middag i den tindrande trädgården – dumt, skriver Anna Hellsten.

Foto: Karen Ballard/Noble Entertainment Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X