Annons

”Så bör M driva på för jämställdhet”

Debattören och rapportförfattaren Sofia Andersson.
Debattören och rapportförfattaren Sofia Andersson. Foto: Pressbild

Moderaternas politiska förslag om mer självständighet och frihet måste nå alla kvinnor, inte bara de traditionellt högpresterande och karriärlystna. Det skriver Sofia Andersson, Muf.

Under strecket
Publicerad

När Moderaterna diskuterar jämställdhet är det med utgångspunkten att kvinnor såväl som män ska ha möjligheten att stå på egna ben. Den egna försörjningen är därför avgörande. Moderaterna är de kanske främsta försvararna av att den som anstränger sig och är duktig på det den gör ska kunna nå dit den vill. Då bör Moderaterna också ha de bästa lösningarna för att undvika orättvisor och glastak på arbetsmarknaden. Den möjligheten finns. Feminism och jämställdhet behöver inte vara vänsterpräglat eller kännetecknas av kollektivistiska lösningar och statligt tvång.

Vilken är vår tids stora jämställdhetsutmaning? Kvinnor jobbar oftare deltid och är föräldralediga oftare och längre. Dessutom är de mer sällan chefer och har ett mindre sparande och ägande. Den stora jämställdhetsutmaningen är ekonomisk frihet och möjligheten att stå på sina egna ben.

Annons
Annons
Annons