Annons

Så bor en tidningsdrottning

I en vindsvåning som sprakar av färg bor Amelia Adamo med sin sambo. Ett hem får gärna överraska tycker tidningsdrottningen som inreder på samma sätt som hon leder – med intuition, stark vilja och plats för hjärtat.

Under strecket
Publicerad

Amelia Adamo

Foto: Lina Eidenberg AdamoBild 1 av 5

Det enorma matbordet krävde fem man för att bäras upp. Målning av Eva Zetterwall, och mattan är specialgjord av Elisabeth Brenner.

Foto: Lina Eidenberg AdamoBild 2 av 5

Det runda fönstret och dörren in till sovrummet var de främsta skälen till varför Amelia föll för lägenheten. Tavlan bredvid det runda fönstret är gjord av Karin Bros.

Foto: Lina Eidenberg AdamoBild 3 av 5

Kaklet är handgjort från Italien och köpt via butiken La Riggiola i Stockholm.

Foto: Lina Eidenberg AdamoBild 4 av 5

Den stora tavlan är en akrylmålning av Marianne Lindberg de Geer.

Foto: Lina Eidenberg AdamoBild 5 av 5

I en lika delar charmig som pampig vindsvåning, där ett runt fönster bjuder utsikt över Riddarfjärden, bor Amelia Adamo och sambon Lucio Benvenuto. Det är en egensinnig bostad – rosa, madonnor och spännande konst skvallrar om vem som bor här. Lucio är relativt nyinflyttad, lägenheten köptes för 13 år sedan av Amelia och dåvarande maken Torbjörn Larsson.
– Jag har inte ångrat en sekund att vi köpte den, men efter skilsmässan kände jag ett behov av att förändra den lite. När man ska bo kvar i en våning där två personer som har älskat varandra har byggt upp ett liv, då vill man sätta sin egen prägel på den. Jag är betydligt mer överdriven än min exman, och när ingen lade sig i vad jag gjorde kunde jag blomma ut, berättar Amelia.

Hon visar sitt numera rosa sovrum och det renoverade badrummet där det italienska kaklet föreställer en sjöjungfru med en bunt tidningar i famnen i stället för den traditionella urnan.
– De gulliga killarna som tillverkar mosaiken föreslog det när de fick höra att jag var en tidningskvinna och jag tyckte att det var en skitkul idé, visst blev det fint?

Annons
Annons
Annons