Annons

Så är livet i Boston efter terrorattacken – ett år senare

Ett år efter bomberna vid Boston Marathon är såren långt ifrån läkta. Men chocken har lagt sig och Boston har vuxit sig starkare av terrorn. Det säger flera invånare som på olika sätt drabbades av terrorn på Boylston Street.

Under strecket
Publicerad

Skor som folk lade på torget utanför biblioteket för att hedra offrena från Boston bombningarna. Nu finns skorna istället på en utställning på biblioteket.

Foto: PONTUS HÖÖKBild 1 av 8

Här ser man mållinjen, som fortfarande, ett år senare, är kvar, samt de två bombplatserna.

Foto: PONTUS HÖÖKBild 2 av 8

En vepa sätts upp utanför biblioteket där en utställning om bombningarna just har öppnat.

Foto: PONTUS HÖÖKBild 3 av 8

En man lägger en lapp vid den provisoriska minnesplatsen på Boylston Street, dagen efter bombdådet mot Boston Marathon.”Little Martin” som lappen under nämner syftar på den 8-årige pojken som dog i explosionerna.

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERFBild 4 av 8

En kvinna som överlevde terrordådet får en kram, precis intill platsen där den första bomben exploderade.

Foto: BRIAN SNYDER/REUTERSBild 5 av 8

Sjukvårdspersonal hjälper skadade människor efter bomben vid mållinjen, den 15 april 2013. Tre människor dog och 260 skadades.

Foto: CHARLES KRUPA/APBild 6 av 8

Den här bilden togs 10–20 minuter innan den första bomben small. Till höger i bild, med kepsar, syns de två misstänkta Dzhokhar A. Tsarnaev och Tamerlan Tsarnaev.

Foto: BOB LEONARD/APBild 7 av 8

Efter 18 timmars polisjakt kunde den 19-årige bombmisstänkte Dzhokhar Tsarnaev till slut gripas. Han hittades där han gömde sig på en båt som stod under vinterförvaring på en villatomt.

Foto: SEAN MURPHY/MASSACHUSETTS STATE POLICE/APBild 8 av 8

Han hörde smällen från den första splitterbomben vid mållinjen och hann tänka, ”Nu kommer det säkert en till”. Tolv sekunder senare såg Daniel Zayets-Volshin bomb nummer två explodera på trottoaren snett till höger nedanför kontoret där han stod och tittade ut genom fönstret. Ben och fötter trasades sönder. En pöl av blod fyllde uteserveringen till restaurang Forum på Boylston Street och 8-årige Martin William Richard dog.

Idag, tisdagen den 15 april, har det gåttett år sedan de två bomberna som tog tre människoliv och skadade över 260.

Annons
Annons
Annons