Rinkeby används som slagträ globalt: "Trump hade rätt"

Kravallerna i Rinkeby har blivit världsnyheter – och utnyttjas av flera högerextrema sajter som argument för att Trump hade rätt i sin kritik av Sverige.

”Det verkar som att mainstreammedia (tillsammans med flera kändisar och svenska politiker) tvingas be president Trump om ursäkt än en gång”, skriver en blogg.

Publicerad
Flera medier, etablerade nyhetsmedier och högerextrema sajter, har uppmärksammat upploppen i Rinkeby.

Flera medier, etablerade nyhetsmedier och högerextrema sajter, har uppmärksammat upploppen i Rinkeby.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Annons

Bara fem timmar efter att USA:s president Donald Trump Donald Trump sågade svensk migrationspolitik på Twitter utbröt kravaller i Stockholmsförorten Rinkeby. Under gårdagskvällens oroligheter förekom stenkastning, bilbränder och en polis sköt skarpt.

Händelserna får nu stor uppmärksamhet bland medier världen över. Washington Posts artikel om upploppet är tidningens mest lästa artikel under tisdagen. På New York Times är det ordkriget efter Trumps Sverige-kommentarer som lockar mest läsning – men det är Rinkeby-kravallerna som ligger i topp på tidningens sajt. Kravallerna har också fått amerikanska International Business Times att ställa sig frågan om ”Donald Trump hade rätt om Sverige?”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons